Kosten

Eigen bijdrage

Wanneer u in een verpleeghuis wordt opgenomen, betaalt u een eigen bijdrage.

Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.
Het CAK in Den Haag berekent uw eigen bijdrage op basis van uw inkomen en vermogen van twee jaren geleden.  Uw verzamelinkomen zoals de Belastingdienst dat vaststelt, is bepalend voor uw eigen bijdrage. De definitieve vaststelling van uw inkomen vergt de nodige tijd, vandaar deze termijn.
Voor vragen omtrent uw eigen bijdrage kunt u contact opnemen met het CAK via het gratis telefoonnummer van het CAK: 0800-0087. Ook op de website van het CAK wordt u uitgebreid geïnformeerd: www.hetcak.nl.

In de folder ‘Eigen bijdrage Zorg met verblijf' wordt de eigenbijdrage­regeling voor u uitgelegd. De folder geeft onder meer antwoord op de vragen vanaf welk moment u een eigen bijdrage moet betalen en hoe de bijdrage wordt berekend en geïnd. 

In de brochure Langdurige zorg in een zorginstelling leest u waar u als cliënt van een Wlz-instelling recht op heeft. Er staat beschreven welke producten en diensten de instelling voor u betaalt en welke u zelf moet betalen.


 

Wasverzorging
Bergweide verzorgt voor haar rekening het wassen, strijken en/of stomen van linnengoed (beddengoed, handdoeken en washandjes) dat eigendom is van Bergweide. Hetzelfde geldt voor kleding die toebehoort aan Bergweide.
De verzorging van eigen onder- en bovenkleding is voor rekening van de bewoner zelf.  U kunt daarvoor gebruik maken van de diensten van dezelfde wasserij als Bergweide gebruikt. U wordt dan rechtstreeks klant bij deze wasserij. Uiteraard kunt u ook uw was door familie of een wasserij naar keuze laten verzorgen.

CAI

Als u een CAI-aansluiting wenst, kunt u het hiervoor verschuldigde bedrag maandelijks via automatische incasso voldoen. De abonnementskosten voor CAI in de eigen kamer bedragen €12,90 per maand (prijspeil 2021). Bij de afdeling Anemoon hebben alle kamers een CAI-aansluiting.

Pedicure

De voetverzorging is een onderdeel van de persoonlijke verzorging door onze medewerkers. Het gaat hierbij om basale voetzorg. Bent u gewend om uw voeten door een pedicure te laten verzorgen dan kunt u dat ook binnen Bergweide laten doen. Bergweide vergoedt alle pedicurebehandelingen, als u gebruik maakt van de medisch pedicure die aan Bergweide verbonden is.

Kapsalon

Binnen Bergweide is een zelfstandige kapsalon gevestigd waar u uw haar op vakkundige wijze kunt laten kappen. De prijzen van de kappersbehandelingen staan vermeld bij de kapsalon.

Deel deze pagina op: