Kosten

Eigen bijdrage

Wanneer u in een verpleeghuis wordt opgenomen, betaalt u een eigen bijdrage.

Tot 1 januari 2015 was deze eigen bijdrage gebaseerd op de AWBZ. Deze wet is vervangen door de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.
Het CAK in Den Haag berekent uw eigen bijdrage op basis van uw inkomen en vermogen van twee jaren geleden. De eigen bijdrage voor 2016 is dus gebaseerd op uw verzamelinkomen van het jaar 2014. Dit komt omdat uw verzamelinkomen zoals de Belastingdienst dat vaststelt, bepalend is voor uw eigen bijdrage. De definitieve vaststelling van uw inkomen vergt de nodige tijd, vandaar deze termijn.
Voor vragen omtrent uw eigen bijdrage kunt u contact opnemen met het CAK via het gratis telefoonnummer van het CAK: 0800-0087. Ook op de website van het CAK wordt u uitgebreid geïnformeerd: www.cak-bz.nl.

In de folder ‘Eigen bijdrage Zorg met verblijf' wordt de eigenbijdrage­regeling voor u uitgelegd. De folder geeft onder meer antwoord op de vragen vanaf welk moment u een eigen bijdrage moet betalen en hoe de bijdrage wordt berekend en geïnd. 

In de brochure 'Uw zorg in een AWBZ-instelling' leest u waar u als cliënt van een Wlz-instelling (Wlz was voorheen AWBZ)  recht op heeft. Er staat beschreven welke producten en diensten de instelling voor u betaalt en welke u zelf moet betalen.


 

Wasverzorging
Stichting Verpleeghuis Bergweide verzorgt voor haar rekening het wassen, strijken en/of stomen van linnengoed (beddengoed, handdoeken en washandjes) dat eigendom is van Bergweide. Hetzelfde geldt voor kleding die toebehoort aan Bergweide.
De verzorging van eigen onder- en bovenkleding is voor rekening van de bewoner zelf.  U kunt daarvoor gebruik maken van de diensten van dezelfde wasserij als Stichting Verpleeghuis Bergweide gebruikt. U wordt dan rechtstreeks klant bij deze wasserij.  Uiteraard kunt u ook uw was door familie of een wasserij naar keuze laten verzorgen.

Stichting Verpleeghuis Bergweide neemt de kosten van het labelen van uw wasgoed voor haar rekening.

CAI

Als u een CAI-aansluiting wenst, kunt u het hiervoor verschuldigde bedrag maandelijks via automatische incasso voldoen. De abonnementskosten voor CAI in de eigen kamer bedragen €12,70 per maand (prijspeil 2018). Bij de afdeling Anemoon hebben alle kamers een CAI-aansluiting.

Pedicure

De voetverzorging is een onderdeel van de persoonlijke verzorging door onze medewerkers. Het gaat hierbij om basale voetzorg. Bent u gewend om uw voeten door een pedicure te laten verzorgen en wilt u dat blijven doen, dan kunt u gebruik maken van de diensten van een pedicure. Stichting Verpleeghuis Bergweide kan u indien u dit wenst, in verbinding stellen met een externe pedicure. De hieraan verbonden kosten komen voor uw rekening.  

Kapsalon

Binnen Stichting Verpleeghuis Bergweide is een zelfstandige kapsalon gevestigd waar u uw haar op vakkundige wijze kunt laten kappen. De prijzen van de kappersbehandelingen staan vermeld bij de kapsalon.

Deel deze pagina op: