Activiteiten

Er is een groot aanbod van uiteenlopende activiteiten. Er zijn activiteiten per huiskamer en per afdeling, maar ook grote activiteiten voor alle bewoners samen.

Een aantal activiteiten vindt plaats in “verenigingen”. Bewoners kunnen lid worden van een vereniging die hen aanspreekt of waarin zij herkenning vinden. Er zijn ongeveer 15 verenigingen die verspreid over de week op volle toeren draaien. Op verschillende tijdstippen, zowel in de ochtend, als de middag en avond. Voorbeelden van de verenigingen zijn de bakvereniging, de groenvereniging, meer bewegen voor ouderen, dansvereniging, zangvereniging, schildersvereniging, kunstvereniging, nostalgievereniging, bijbelgroep, en computervereniging.

Er is ook een aantal open verenigingen die vrij toegankelijk zijn zoals de Soos, zwemmen, kienen en wandelen.
Eens per kwartaal kunnen de bewoners met de contactpersoon “uit eten” gaan in het bewonersrestaurant. Dan wordt getafeld in een sfeervolle ambiance.

In het restaurant worden gezellige avonden georganiseerd, vaak aangepast aan het seizoen zoals een mosselavond, tapasavond en aspergeavond.

We organiseren regelmatig middagen voor de bewoners met o.a. muziek of zang en grote activiteiten zoals de vaderdag- en moederdagviering, de jaarlijkse Sacramentsprocessie etc.

Muziek is een belangrijk aspect in de zorg. Muziek is een middel om met een bewoner in contact te komen. Muziektherapie kan helpen om hem uit zijn isolement te halen en om emoties te verwerken. In Bergweide is een muziektherapeute werkzaam. Daarnaast wordt ook dans-, bewegings-, en dramatherapie geboden.

De dienst activiteitenbegeleiding zoekt naar wegen om het activiteitenaanbod een individueler karakter te geven. Het streven is om de activiteiten meer af te stemmen op de behoeften en beleving van iedere individuele bewoner.Deel deze pagina op: