Eten met de jarige

Eten met de jarige

Wat een goed idee, die nieuwe activiteit “Eten met de jarige”! Lang hoefden we er niet over na te denken of we al dan niet gebruik zouden maken van deze nieuwigheid. In overleg met de bijna jarige heer S. van de Anna – afdeling, die zijn 88e verjaardag hoopte te vieren, werden vier familieleden uitgenodigd. Allen maakten er graag gebruik van. De feestelijk uitziende “verjaardagscheque” werd ingevuld met slechts één wens voor het menu, te weten: “op de huid gebakken kabeljauw”. De rest werd overgelaten aan de creativiteit van de kok.

Op grond van onze ervaringen met de activiteit ”Uit eten in eigen huis” waren onze verwachtingen hoog gespannen en zoals gewend werden we hierin niet teleurgesteld. Op 16 april was het zover. Zonder ons ervan bewust te zijn bleken wij het spits te mogen afbijten van dit nieuw initiatief. Dit werd ons duidelijk bij binnenkomst in het restaurant van Bergweide waar we hartelijk werden ontvangen door de medewerkster van het restaurant. Terwijl zij ons naar de mooi gedekte tafel leidde, alwaar ze ons de verdere middag ter zijde zou staan, liet ze weten het een beetje spannend te vinden daar we de eersten waren om te “eten met de jarige”. Van die spanning was niets merkbaar, alles liep op rolletjes. Zo voortreffelijk als de bediening, was ook het menu en de aankleding van de tafel. Van de kok vingen we slechts een glimp op waardoor we niet de kans kregen hem persoonlijk te complimenteren.

Het culinair festijn begon met een heerlijke witte wijn, goed op temperatuur. Als eerste werd een heldere soep met lichte vulling geserveerd. Vervolgens kwam het hoofdgerecht, mooie stevige op de huid gebakken kabeljauw met apart geserveerde goedlopende roomsaus, begeleid door beetgare subliem dunne peentjes met kort steeltje, aangevuld met gekookte krielaardappeltjes en gefrituurde aardappelruitjes. Buitengewoon! Na nog een glas wijn genoten we van het “grand dessert”. Een prachtig bord gevuld met overheerlijke kleine zoete hapjes. Tussen de verschillende gangen was voldoende tijd om de jarige even rust te gunnen, de afzonderlijke gerechten te beoordelen en in familiekring wat nieuwtjes uit te wisselen. Alles was prima getimed. Terwijl het diner ten einde liep sloten zich langzamerhand enkele andere verjaardagsgasten bij ons aan om het feestje op dezelfde plek en naar eigen inzicht te voltooien. Wat hebben we het in Bergweide getroffen. Lang hadden we niet meer in zo’n ontspannen sfeer de verjaardag van Fer kunnen vieren. Aan ieder die zich heeft ingezet m.b.t. de voorbereiding en de uitvoering van deze bijzondere activiteit kennen we het predicaat “gastronomique” toe. Heel hartelijk dank en als het ons gegeven is zien wij nu al uit naar volgend jaar.

Namens echtgenote en familie van heer S., Anna-afdeling

« Terug naar het overzicht
Deel deze pagina op: