De creatief therapeuten van Bergweide winnen een prijs!

De creatief therapeuten van Bergweide winnen een prijs

Op donderdag 20 april 2017 werd het congres van de Geriatric Giants gehouden. Tijdens dit congres ontving het team van creatief therapeuten van Bergweide de Ludo Scheres award 2017. De creatief therapeuten van Bergweide hebben deze award ontvangen omdat zij gezien worden als een innovatief, enthousiast en creatief team binnen de geriatrie.

Dankzij het pionierswerk en vooral het doorzettingsvermogen en vasthoudendheid van de creatieve therapie, maakt creatieve therapie binnen ons verpleeghuis nu een vast onderdeel uit van de zorgverlening. We bieden naast muziektherapie ook dans- en beweegtherapie en drama.

Binnen Verpleeghuis Bergweide zetten we creatieve therapie in bij eenzaamheidgevoelens, bij depressie –klachten, bij onrustig, onbegrepen gedrag. De creatieve therapie sluit aan bij de belevingswereld van de bewoner. De belevingswereld van het moment vormt het uitgangspunt om contact te maken.

In Bergweide zetten we nu in op deskundigheidsbevordering door middel van leren van elkaar: de creatief therapeuten dragen hetgeen zij vanuit een creatief therapeutisch behandelproces als effectief of positief effect zien over naar de teams en ondersteunen de teams middels coaching om verborgen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen met als doel tot een nog betere overeenstemming en benadering van de betreffende bewoner te kunnen komen.

De creatief therapeuten van Bergweide winnen een prijs! « Terug naar het overzicht
Deel deze pagina op: